De nieuwste upgrade voor betrouwbaarheid, stabiliteit en schaalbaarheid

HPE Storage

Soms werken de bestaande technologische oplossingen van een bedrijf goed en is er geen reden om iets te veranderen. Toch kan een technologische update een grote opsteker zijn voor een organisatie, en gedwongen worden tot een verandering kan de omstandigheden aanzienlijk verbeteren.


Dat is precies wat er gebeurde met ACA Fashion Software. We werden gedwongen om onze storageoplossing te veranderen, en we kwamen uit bij een modern systeem dat precies biedt wat we vandaag – en in de toekomst – nodig hebben.

Services over twee werelden

Ik werk al meer dan twintig jaar bij ACA Fashion Software, dus ik heb gezien hoe technologie is veranderd van een basisvereiste naar een instrumentele rol in onze activiteiten. Toen ik bij het bedrijf begon, waren onze systemen ongecompliceerd en was de automatisering eenvoudig. Het kostte niet veel tijd om ze onder de knie te krijgen. Dat was prettig, want het was mijn eerste baan na mijn afstuderen.


We hebben veel retailklanten in de mode-industrie. Traditioneel hebben dit soort klanten hun eigen hardware en ACA leverde software die de bedrijven binnen hun eigen systemen konden installeren. Wanneer de software updates nodig had, gingen onze system engineers het veld in om die upgrades en ander regulier onderhoud uit te voeren.


Deze activiteiten waren lange tijd stabiel en voorspelbaar, en hoewel het onderhoud tijdrovend kon zijn, werkte ons bestaande model goed. Dit veranderde allemaal met de opkomst van internet en, recenter, met de opkomst van de cloud.

End-of-Lifestatus hielp ons verder

Veel bedrijven stonden aanvankelijk sceptisch tegenover alles wat op de cloud was gebaseerd. Maar na verloop van tijd beseften veel klanten wat de voordelen waren van een cloudgebaseerde oplossing waarbij ze zich helemaal niet bezig hoefden te houden met het beheer van de systemen. In plaats daarvan werd alles ondergebracht in de cloudoplossing, die ACA kon bieden. Naarmate we meer van dit soort gesprekken voerden, gingen we nadenken over het soort oplossingen dat we onze klanten moesten bieden. We gingen ook gesprekken voeren over onze technische vereisten voor storage. Wat was de meest kosteneffectieve manier om een oplossing te bieden die betrouwbaar en schaalbaar is, goed presteert en bij de grootte van ons bedrijf past?


Onze eerste oplossing op dit gebied was HPE Matrix, inclusief HPE 3PAR Storage met een c7000 blade-systeem. HPE verzorgde de technische implementatie en wij zorgden zelf voor het ontwerp en onderhoud. 


We kozen het blade-systeem en de HPE 3PAR-storage vooral vanwege de betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Je kon de CPU's eenvoudig uitbreiden door extra blades toe te voegen, en voor het uitbreiden van de storage hoefden we alleen maar schijven toe te voegen. We waren een atypische gebruiker van de oplossing, omdat het HPE's kleinste implementatie ooit was. Maar het paste perfect bij onze wensen.


Begin 2020 hadden we twee chassis met meer dan 20 blades en een veel groter HPE 3PAR-systeem dan in het begin. We wilden nog meer opschalen, maar het blade-systeem was aan het eind van zijn levensduur en we moesten verder met een alternatief. 

Een eenvoudige keuze en een naadloze integratie

Onze hoogste prioriteit was betrouwbaarheid. Toen we begonnen, stond het cloudsysteem op ons hoofdkantoor. In 2020 hebben we dat hele systeem verplaatst naar een datacenter omdat we geen risico op uitval wilden lopen in geval van een stroomstoring. Deze opstelling was veel betrouwbaarder en minimaliseerde de risico's van ongeplande downtime. We hadden een nieuwe storageoplossing nodig die net zo betrouwbaar was als de omgeving waarin hij stond.

De beste storageoplossing is zo betrouwbaar als de omgeving waar het onderdeel van uitmaakt.

ACA heeft een lange geschiedenis met HPE hardware en software, dus voor ons lag de keuze voor de hand om bij hen aan te kloppen voor een nieuwe storageoplossing. We hebben een goede relatie met het team en we zijn ervan overtuigd dat hun technische proposities beter zijn dan die van de concurrentie. Daarom bieden ze de meest betrouwbare oplossingen die er momenteel op de markt zijn.

  

De eenvoud en mogelijkheden van de architectuur van de bladesystemen bevielen ons, dus we waren snel overtuigd van het HPE Synergy-bladesysteem. Het had alle functies die ons bevielen aan het vorige bladesysteem, maar we konden ook meer resources per blade gebruiken, wat een groot pluspunt was. We hadden ook een nieuw storagesysteem nodig. Daarvoor moesten we kiezen tussen HPE Nimble Storage en HPE Primera. HPE Primera heeft één groot voordeel dat voor ons heel belangrijk is: de 100% uptime-garantie. 


Met de hulp van een HPE engineer verliep de implementatie soepel en zonder complicaties. We huurden een nieuw rack in het datacenter en plaatsten al onze nieuwe hardware in dat rack als een volledig nieuwe opstelling. Ons oude cluster draaide nog, dus we hoefden niet meteen iedereen naar het nieuwe systeem te migreren. In plaats daarvan hebben we gewoon een nieuw cluster opgezet en dat verbonden met de bestaande omgeving, omdat we alle technische voordelen van de nieuwe oplossing wilden zonder de complicaties die kunnen ontstaan door het mengen van omgevingen. Zodra we het nieuwe cluster hadden opgezet, konden we aan de slag.


Alles was zo goed voorbereid en de planning was zo nauwgezet dat er tijdens de implementatie niets over het hoofd werd gezien. We hielden rekening met de belangrijkste elementen van het systeem om de juiste beslissingen te nemen. Met deze ideeën konden we beter anticiperen op hoe de omgeving eruit moest zien, eventuele problemen aanpakken en ervoor zorgen dat alles probleemloos verliep.

Onze huidige omgeving

Op dit moment draaien klanten die veel resources gebruiken, waaronder ook onze grootste klanten, in de nieuwe omgeving. De komende jaren zullen we het oude cluster uitfaseren en meer klanten overzetten.


Momenteel gebruiken we een Microsoft HyperV-platform en in die hypervisors draaien we verschillende systemen. We stellen virtuele machines beschikbaar aan onze klanten en voegen zo nodig meer machines toe om de applicaties te splitsen als de workloads te zwaar worden.


Wij hebben twee belangrijke productgroepen: WinStore voor kleine klanten en de XPRT Group voor grotere klanten. Voor onze kleine klanten hebben we een applicatie gemaakt met de naam WinStore die op een SQL-server draait. Voor grotere klanten bieden we een add-on aan voor Microsoft Dynamics, die ook op een SQL-server draait. Voor onze grotere klanten bieden we ook rapportageservices aan die op aparte servers draaien. 


Ten slotte hebben we een applicatie die fungeert als backoffice van de POS-systemen, genaamd StoreCenter. Klanten kunnen POS-systemen op locatie hebben die verbinding maken met hun StoreCenter-backendserver. Onlangs hebben we ‘LIV' toegevoegd, een online POS-systeem dat ook verbinding kan maken met StoreCenter. Deze online POS-omgeving heeft een clusteropstelling met veel controleservers eromheen. Dit komt omdat deze server moet draaien wanneer de winkels van onze klanten open zijn. Anders werken de POS-systemen niet. Hier hebben we allemaal rekening mee gehouden om te zorgen voor een betrouwbare service voor onze klanten tijdens en na de implementatie. 

Bemoedigende eerste resultaten

Het is nog vroeg in het proces, maar we hebben wel al de NinjaSTARS gebruikt, een scaling stool van HPE, om de oude omgeving te vergelijken met onze nieuwe. Het nieuwe storagesysteem presteert 70% beter, heeft twee keer zoveel geheugen, kan 112 cores per blade gebruiken versus 80 cores, en heeft 30-40% hogere CPU-snelheden. Omdat er één toegangspunt is voor het beheer, kunnen we de omgeving gemakkelijker bekijken en beheren. Gebruiksvriendelijkheid is essentieel, en ons nieuwe systeem levert ook op dit front. Er zijn maar een paar instellingen, wat de implementaties eenvoudiger maakt en waardoor er aanzienlijk minder risico is op storingen en fouten door gebruikers.


Aanvankelijk wilden we onze cloudomgeving upgraden met twee blades, maar onze behuizing maakte dat onmogelijk. HPE Primera en HPE Synergy boden ons een eenvoudige oplossing die voldeed aan de technische eisen van de huidige opstelling, en die zou robuuster zijn en beter presteren. Op deze manier kan het met ons meeschalen en groeien als de klantvraag dat vereist. Gecentraliseerd beheer biedt ons een robuuste en eenvoudige manier om het platform te onderhouden – veel eenvoudiger en efficiënter dan mensen het veld in te sturen. De HPE engineer heeft er ook voor gezorgd dat alle vragen die we hadden tijdens het proces werden beantwoord. Hun expertise maakte de overgang zeer eenvoudig.

De volgende generatie blades en storage biedt meer flexibiliteit en een moderner systeem dat eenvoudiger te beheren is.

HPE Primera en HPE Synergy maken het leven voor onze IT-afdeling gemakkelijker. Het is eenvoudiger om het systeem te onderhouden en te monitoren, en de nieuwe omgeving is een stuk sneller met meer resources. Deze verandering gaf ACA Fashion Software alles wat we nodig hadden en wilden: schaalbaarheid, prestaties en betrouwbaarheid. Met de volgende generatie blades en storage hebben we meer flexibiliteit gerealiseerd met een moderner systeem dat eenvoudiger te beheren is.