Aanpassing aan het veranderende landschap van de auto-industrie met geïntegreerde en vereenvoudigde Cisco-oplossingen

Cisco

Nieuw management voert vaak organisatorische veranderingen door. Wanneer het management vasthoudt aan de oude manier van zakendoen, kan een bedrijf vastlopen. Maar wanneer ze de noodzaak van verandering inzien en een nieuwe visie presenteren, kan de organisatie zich beter aanpassen.


Vijf jaar geleden had BMC Otomotiv met een dergelijke verschuiving te maken. BMC is al meer dan 50 jaar toonaangevend in de Turkse auto-industrie en levert producten voor zowel de binnenlandse als de buitenlandse markt. Ons bedrijf is gespecialiseerd in uiteenlopende transportgerelateerde oplossingen voor personen, organisaties en het leger. We produceren alles van motoren, vrachtwagens, auto’s en bussen tot tactische militaire voertuigen. Momenteel zijn we een van de grootste fabrikanten in de regio.
 

Vijf jaar geleden kwam er nieuw management. En die verandering ging gepaard met een gloednieuwe visie van onze bedrijfsactiviteiten. De nieuwe eigenaren wilden de digitale transformatie van het bedrijf stimuleren. Ze hoopten op die manier alles te kunnen stroomlijnen, van onze verkoopcycli tot R&D. De transformatie moest plaatsvinden in alle drie de bedrijven die onder BMC vallen.
 

Ik wist uit ervaring dat transformatie zelden gemakkelijk verloopt en dat we de beste tools moesten inzetten die er beschikbaar zijn. Er waren oplossingen nodig die de eenvoud vergroten en de security verbeteren – ook al zou deze transformatie een enorme opgave vormen. Toch wilde het nieuwe management dat de verandering snel zou plaatsvinden, maar wel goed.

Grondregels vaststellen

Toen ik drie jaar geleden bij het bedrijf kwam, ging ik een kritieke rol vervullen bij het realiseren van deze digitale transformatie. Ik heb een opleiding in computer-engineering gevolgd en dit was niet de eerste keer dat ik een IT-afdeling onder mijn hoede kreeg, maar het was wel de eerste keer dat er sprake was van een organisatorische transformatie.
 

Omdat BMC Otomotiv zeer uiteenlopende klanten heeft, werden veel van onze functies afzonderlijk uitgevoerd. De security vereisten van het R&D-team bij het bouwen van auto’s verschillen bijvoorbeeld aanzienlijk van die voor gepantserde voertuigen. De ontwikkelings- en verkoopprocessen voor afzonderlijke voertuigen verschillen ook van de business-to-business vereisten van onze vrachtwagens en bussen. Met meer dan 2.500 medewerkers en een productiecapaciteit van 12.500 eenheden per jaar wordt het creëren van eenvoud bijzonder moeilijk.
 

Ik beheer vier afdelingen – zakelijke oplossingen, engineering-oplossingen, security en infrastructuur – bij alle drie de bedrijven die onder BMC vallen. Toen ik halverwege de transformatie bij het bedrijf kwam, moest ik de volgende drie grote uitdagingen oplossen:

  • De bestaande werkgewoonten van onze medewerkers verbeteren
  • De efficiëntie verbeteren door alle systemen te integreren in een veilige en compliant architectuur
  • Zoveel mogelijk van die systemen automatiseren 

Ik wist dat het bewerkstelligen van deze drie dingen onze processen zou vereenvoudigen, een einde zou maken aan tijdverslindende functies en het potentiële risico op menselijke fouten zou verkleinen. Digitale transformatie is (nu meer dan ooit) vrijwel onmogelijk zonder een slim, intent-based netwerk met automation, analyses en security.

Een langetermijnpartner gaat de uitdaging aan

Gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken naar een partner die ons kon helpen bij het uitvoeren van al deze taken. BMC Otomotiv had een langdurig partnership met Cisco. Ons netwerk en onze security infrastructuur werden al ondersteund door Cisco. We gebruikten switches uit de Cisco Catalyst 9000 reeks, Wi‑Fi 6 compatibele access points, wireless controllers en security oplossingen zoals Cisco Firepower, Cisco Identity Services Engine (ISE) en Stealthwatch. En aangezien we wisten dat ons eindproduct goed met deze oplossingen moest kunnen integreren, was het alleen maar logisch om onze bestaande relatie met Cisco te benutten. We wisten ook dat Cisco de tools, de klantenservice en de kennis heeft om een grootschalig project als het onze tot een goed einde te brengen.

Eén netwerkprovider biedt de benodigde continuïteit om een #IT infrastructuur te bouwen die eenvoudig te onderhouden en te beheren is.

 

Bovendien wisten we precies met wie we contact moesten opnemen als er ooit een probleem was. Vaak wordt een probleem niet veroorzaakt door één apparaat, maar door incompatibiliteit van het systeem. Er kunnen bijvoorbeeld geen teleconferenties worden gehouden, maar ligt dat aan de telefoon, het access point of de firewall? Het traceren van de oorzaak van een probleem en bepalen welke leverancier hiervoor verantwoordelijk is kan hoofdbrekens kosten. Eén serviceprovider biedt de essentiële continuïteit om een systeem te bouwen dat eenvoudig te onderhouden en te beheren is.
 

Dat eenvoudige onderhoud en beheer begint en eindigt voor ons met Cisco DNA Center. We wilden Cisco DNA Center heel graag implementeren, omdat dit netwerkbeheersysteem controle en analyses biedt vanaf een centrale locatie. Dankzij de integraties tussen onze bestaande Cisco Security-producten is alles wat via het netwerk loopt zeer zichtbaar. Dit verhoogt het security niveau van onze infrastructuur.
 

Dankzij de integratie van Cisco DNA Center met Stealthwatch en ISE kunnen we nu bijvoorbeeld snel een beveiligingslek identificeren en hoeven we het systeem niet urenlang handmatig te doorzoeken. Elke minuut die wordt besteed aan het zoeken naar een lek is een extra minuut dat schade wordt aangericht. Die tijd werd nu niet meer verspild.
 

Vanuit managementperspectief is kostenbeheersing altijd een belangrijke afweging. Dankzij de verbeterde zichtbaarheid die door Cisco DNA Center wordt geboden, kan alles vanaf één plek worden beheerd. Hierdoor zijn er minder mensen en apparaten nodig om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Gezien de grootte van BMC zouden alleen al voor het onderhouden van het netwerk vijftig medewerkers extra nodig zijn. Nu zijn we echter veel efficiënter.

De operationele last verlichten tijdens een pandemie

Veel bedrijven wereldwijd bleken tijdens de coronapandemie niet te kunnen functioneren. Maar als onderdeel van onze digitale transformatie hadden we al de basis gelegd voor werken op afstand. Dat was een groot voordeel toen we onze virtuele desktopinfrastructuur (VDI) wilden uitbreiden.
 

Net als bij de meeste andere bedrijven was het plotseling onveilig om op enorme complexen te werken met honderden medewerkers per gebouw. We moesten medewerkers naar huis sturen om iedereen gezond te houden. We wilden ook onze R&D-teams aan het werk houden, maar we hadden met een aantal belemmeringen te maken.
 

Ten eerste gebruiken we hoogwaardige computers met GPU-kaarten en die zijn simpelweg te groot om naar nieuwe locaties te verplaatsen. Ten tweede gebruiken we bedrijfseigen programma’s en gelicentieerde CAD-software (voor computerondersteund ontwerpen). We wilden niet iedere R&D-medewerker thuis een eigen werkstation geven. We konden ons dat ook niet veroorloven. Ten derde raadplegen veel van onze medewerkers gevoelige documenten en ontwerpinformatie over militair materieel, en die kunnen om security redenen niet van de ene computer naar de andere worden verzonden.
 

Dankzij onze investering in Cisco-servers en virtuele machines konden we snel 500 engineers vanuit huis verbinding laten maken. Ze konden gewoon doorwerken terwijl veel bedrijven wereldwijd, waaronder andere fabrikanten in Turkije, de productie moesten stoppen. Wij bleven niet alleen draaien, maar hebben zelfs actief nieuwe transportoplossingen overwogen. We zijn er helemaal op voorbereid om onze werkzaamheden op afstand, op kantoor of een combinatie daarvan voort te zetten. Dat zou niet mogelijk zijn geweest als we niet voorafgaand aan de pandemie al met digitalisering waren begonnen. 

Door essentiële noodherstelsystemen online te zetten kan de netwerkefficiëntie aanzienlijk toenemen.

 

Voorbereiding op de pandemie was niet het enige voordeel. Alles verliep soepeler nadat we onze essentiële noodherstelsystemen online hadden gezet en de netwerkefficiëntie nam aanzienlijk toe. Vóór digitalisering hadden we te maken met 3% uitvaltijd. Na de transformatie is dat nog maar 0,3%. Dat toont de kracht van Cisco’s VDI-oplossing aan.
 

Vereenvoudigde licentiëring voor probleemloze uitbreiding

Als onderdeel van onze upgrade hebben we ook de eerste Enterprise Agreement (EA) voor samenwerking en networking (inclusief switching en access points) in Turkije gesloten. Aangezien we bij BMC meerdere Cisco-oplossingen gebruiken, kan licentiëring ingewikkeld worden. Maar met de EA worden al onze licenties gecombineerd in één overeenkomst. Hierdoor wordt toekomstige uitbreiding eenvoudig en voorspelbaar, en de overeenkomst omvat zelfs technische ondersteuning door Cisco.
 


BMC is een toekomstgericht bedrijf en we zijn altijd bezig met de planning van het volgende grote project. Dankzij de EA zijn we gedekt als we nieuwe medewerkers of teams moeten inzetten. Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om nieuwe teams toe te voegen aan ons IoT-project.
 

R&D vormt de ruggengraat voor een bedrijf als het onze. Ons ontwikkelingsteam moet nauw samenwerken met onder andere de verkoopafdeling en de HR-afdeling. Dat vereist volledige integratie van al onze systemen om onze braintrust optimaal te benutten. 

Toekomstig succes definiëren

Momenteel heeft BMC Otomotiv de grootste VDI-infrastructuur in Turkije die door Cisco-servers wordt ondersteund. We gebruiken Catalyst 3000 Series switches voor onze netwerkomgeving en VxBlock voor onze SAP-systemen – alles ondersteund door Cisco UCS. In onze fabriek in Arifiye draaien alle productieworkloads op Cisco HyperFlex met fabric interconnects. Dankzij onze end-to-end Cisco-portfolio en Cisco DNA Center kunnen we via één venster toezicht houden op onze gehele infrastructuur. Onze processen zijn nu zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk geautomatiseerd.

Leidinggevenden kunnen het zich niet veroorloven alleen te denken in termen van leveranciers en inkoop. Ze moeten strategische partnerships opbouwen met bedrijven die net zo toekomstgericht zijn als zijzelf.

 

Sommigen beschouwen ons misschien als pioniers in onze branche, maar ik denk dat het benutten van een geweldig partnership de sleutel tot ons succes vormt. Als ik leidinggevenden één advies mag geven: je kunt het zich niet veroorloven alleen te denken in termen van leveranciers en inkoop. Je moet strategische partnerships opbouwen met bedrijven die net zo toekomstgericht zijn als jezelf, en die technologieën adopteren en aanpassen om ze toegankelijk te maken op een manier die aansluit bij je behoeften.

Als alle partijen zich inzetten voor de strategische, duurzame ontwikkeling van je bedrijf, kun je in de toekomst net zo succesvol zijn als nu. Met Cisco weet ik dat we in goede handen zijn.